В България вече има онлайн услуга, през която човек може да изпрати употребявани облекла и да получи част от цената, на която се продадат.

В България много хора се възмущават от трудностите, които изпитват, разчиствайки гардеробите си от ненужното, да намерят нов дом за хубавите си и запазени дрехи, обувки и чанти, които би било жалко да завършат като отпадък до контейнерите. Всъщност обаче у нас отскоро има лесно и удобно решение– онлайн услуга, през която човек може да изпрати напълно безплатно употребяваните си дрехи, те да бъдат сортирани, обработени и продадени, като изпращачът получи част от продажната цена.

Тя стартира още миналата година в България и Румъния и у нас се казва „Продайте на Remix”. От началото на годината Remix започна да предлага същата услуга и в Полша, Австрия и Германия.

Тази дейност позволява на клиентите да изпращат своите запазени дрехи и аксесоари за продажба на remixshop.com и да получат процент от продажната цена. Приходът от продажбите може да се използва за покупки от сайта, да се прехвърли в лична сметка или да бъде дарен на SOS Детски селища България.

За разлика от потребителските платформи, които свързват продавач и купувач, “Продайте на Remix” поема цялата грижа за дрехите от момента на получаването им – дезинфекция, обстоен преглед за дефекти, почистване, гладене, измерване, описване, фотографиране, ценообразуване, опаковане, складиране и изпращане към крайния клиент.

Единственото, което трябва да направи изпращачът, е да поръча специалния Remix Bag – голям здрав плик от рециклиран полиетилен, да го напълни с дрехите и аксесоарите, с които иска да се раздели, да заяви куриер, чрез който да го изпрати на Remix и след това да следи обработката и продажбите в секцията “Моите продажби” на сайта remixshop.com.

При това, Remix Bag, както и доставката му до клиента и обратно към Remix, са напълно безплатни. Remix Bag може да се поръча не само през сайта – той вече може да бъде взет от някой от партньорите на Remix – офиси на Speedy, Sofia Airport Center, салони за красота “Стилист Капанов”, салони COCO dry bar & more.

Екипът на Remix сортира и оценява качеството на получените от клиентa дрехи, като негодните за продажба биват рециклирани. Това прави “Продайте на Remix” ефективен метод за разделно събиране на текстил. Одобрените артикули, от своя страна, получават втори шанс, с което се удължава значително техният живот.

Разбира се, има редица условия, за чието съблюдаване желаещите да освободят място в гардероба си трябва да знаят предварително. Например, че артикулите, които искат да бъдат продадени, не трябва да имат видими следи от износване, разкъсвания, неотстраними петна и други такива. Правилото е, че дрехата ще бъде одобрена за продажба, ако става за подарък на приятел.

След като е изпратил дрехите, клиентът може да следи статуса им в секцията “Моите продажби” в потребителския си профил на сайта. Той има право след обработката да намали или да увеличи първоначалната цена с до 30%. Ако желае да получи обратно неодобрените артикули, ще трябва да заплати “Премиум услуга”.

На сайта има и калкулатор, който ще ви ориентира каква сума бихте получили, ако изпратите определен тип дреха за продажба. Общо взето процентът зависи от това каква е марката и какъв е типът на дрехата: яке, шлифер, пуловер, дънки, панталони или нещо друго. По-висок приход получават и новите дрехи с етикети.

След продажбата на всеки продукт и изтичането на законовия срок, в който купувачът на вашата дреха може да я върне обратно, клиентът получава прихода в своя виртуален портфейл. С тези пари той може да пазарува от remixshop.com, да ги прехвърли в личната си сметка или да дари за благотворителната кауза на SOS Детски селища България.

Откакто е стартирала услугата, вече 10 500 клиенти на “Продайте на Remix” от България са изпратили общо 210 000 кг дрехи и аксесоари. Съвсем малко повече – 245 000 кг, са получените дрехи и аксесоари от услугата в Румъния, Полша, Германия и Австрия, където клиентите са 15 300.

Remix Second Hand е един от най-големите онлайн магазини за секънд хенд мода в Европа. Фирмата работи в 9 държави – Австрия, България, Германия, Гърция, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Унгария. Екипът й е от над 600 души и има логистичен център за обработка на дрехи в София.

Източник: 24 часа