Под мотото „От хората за хората-промяната е възможна“ Хумана България запозна българската общественост с хуманитарните дейности на организацията в Африка, Индия и Китай.

„Ние нямаме просто магазини за дрехи втора употреба. Чрез тях ние правим живота на много хора по света по-добър“, сподели Генералния мениджър за България , Карин Уолин.

Компанията показа и дейностите, които развива във Варна: От 2016 година се организират редовни дарителски кампании, които достигат до 380 деца и възрастни.

През юни тази година Хумана България обяви и началото на най-новия си проект в подкрепа на общността: Програма за градско земеделие – 3C Humana Varna

„За нас е важно да покажем на хората, че конкретни малки стъпки могат да доведат до истинска промяна. Надяваме се да дадем добър пример на много други хора и организации. Програмите ни за подкрепа усмихнаха и хората в нужда и нашите служители, които започнаха да организират собствени акции. От човечността не боли.“, каза Ваня Ивова, Финансов Директор за Централна и Източна Европа.

Представянето на хуманитарните проекти се проведе в рамките на 18-я традиционен фестивал на Българския червен кръст, с посланието „Чрез хуманизъм към мир и приятелство”.