TexCycle се занимава със събиране на дрехи и обувки в специализирани контейнери, като осигурява транспортиране и по-нататъшно оползотворяване на текстилните продукти, след сортирането им на лицензираните площадки. TexCycle предоставя безвъзмездно дрехи на хора, които се нуждаят от тях, при подаване на информация от страна на институциите за социално подпомагане в общините, в които извършва събиране.

Общините, в които са позиционирани тези контейнери са София, Бургас, Стара Загора, Шумен, Добрич, Аксаково, Белослав и Поморие

Във всеки магазин Мания и Мания OUTLET в гр. София има специални пунктове за събиране на дрехи, обувки и текстил. Тук, без специални условия, всеки може да остави това, което е ненужно за него.

Благодарение на тази инициатива, всеки месец Мания подкрепя една социална кауза – събраните средства от кампанията ще помагат на Фондация „Една от 8“ да направи поредната стъпка в подкрепа на жените с рак на гърдата в България.

С услугата Remix Bag на лидера на онлайн търговията с дрехи втора употреба у нас можете да изпращате ненужните си дрехи и след обработката и продажбата им да получите процент от сумата.

„Тексайд България” е дъщерна компания на „ТЕКСАЙД“ – Швейцария (www.texaid.ch), един от лидерите в събирането и търговията с дрехи втора употреба в Европа. Компанията-майка държи дял от 75% от събраните дрехи в Швейцария и от 10% в Германия. Това прави 50 000 тона (4 000 жп вагони, пълни с дрехи), които се рециклират всяка година.